Uittip; Hotel HUP! (Mierlo)

Heb je dat ook weleens in de winter? De behoefte om er even lekker tussenuit te gaan? Maar liever niet (teveel) buiten? Vorige zomer ontdekten dochterlief en ik een pareltje in de buurt. Een kindvriendelijk hotel met genoeg te doen..

Afgelopen weekend boekten we spontaan een nachtje weg naar Hotel HUP. Een sporthotel waarin eigenlijk al het aanwezige sport en vermaak inbegrepen is in je (hotel)prijs, behalve het bowlen. Het hotel is verbouwd (voorheen Carlton de Brug) en we keken bij binnenkomst onze ogen uit!

Mocht je na het zien van de foto’s denken dat je toe bent aan een nieuwe bril, you’re wrong. Het hotel heeft écht een glijbaan in de hal. Deze was natuurlijk meteen favoriet bij dochterlief, net als de reusachtige voetbaltafel, de schommelstoeltjes en de hoge scheidsrechtersstoelen.

De entree op zich was al een heus kinderspeelparadijs. Zelfs ik kon het niet laten om héél hard te schommelen. Het innerlijke kind in me hè. Na het inchecken door een uiterst vriendelijke receptioniste was het tijd om onze kamer te bewonderen. Ik had een familiekamer geboekt, omdat we oma ook meenamen. De kamer deed niet onder voor de rest van het hotel..

Een ruime, speelse, sportieve kamer met grote voetbalpoef en gymbal. Een kamer naar mijn hart vanwege de koffie- en theefaciliteiten. Dochterlief heeft alleen maar op de bal gelegen en kunstjes gedaan, zo blij was ze met deze kamer. Het hotel trekt mij ook erg vanwege de quotes. Kijk deze nou eens;

Het hotel heeft ook een heus voetbalmuseum met shirts van beroemde voetbalhelden, voorzien van hun handtekening. Uiteraard wilde dochterlief op de foto met het shirt van twee Griekse voetbalclubs. Helaas zat het shirt van haar achterneefjes favoriete elftal er niet bij. Voor de moeder van dochterlief’s vriendinnetje fotografeerde ik het beroemde shirt van Maradona. We hebben ons het weekend als echte sporthelden gedragen. Bowlen.. Voetballen.. Indoor golf.. Minigolf.. Tennissen.. Zwemmen.. Been there, done that. Behalve het laatste. Ja ik. In diva stijl uiteraard. Hoezo sportkleding als je in je beste cloffie het fijnste voelt?!

Het ontbijt zit altijd inbegrepen in de prijs en bestond uit een heerlijk omtbijtbuffet. Het was al op voordat ik er een foto van kon maken. Het eten in de Sportbar en in het restaurant waren ook echt een aanrader. Wat hebben we heerlijk gegeten!

Need I say more? Nou vooruit dan, nog één foto. Van mijn ultieme guilty pleasure..

Sportief maar voldaan kwamen we de volgende dag weer thuis. Zo’n kort tripje was net genoeg om weer ff lekker op te laden en te ontspannen en met smart uit te kijken naar het voorjaar en de zon. Hotel HUP is écht een aanrader (met kids). Dochterlief liet al weten aan de receptioniste dat ze het geweldig vond in dit hotel en dat we zeker nog terugkomen. En daar heeft mijn dochtertje gelijk in. Hier komen we zeker nog eens terug..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *