Is het al lente?

Wij en winter(se virussen) gaan niet altijd even goed samen, zonder al teveel in details te treden. En dan is het nog niet eens écht winter. Of zou dat het juist zijn, dat het nog niet koud genoeg is waardoor er van alles in de lucht blijft hangen?

Nu december voorbij is, verlang ik met smart naar het voorjaar. Dit is nu eenmaal niet ons seizoen. Wij hebben nu eenmaal echte vitamine D nodig, niet alleen uit een potje. Die warme zonnestralen die ons lijf en geest verwarmt en nét die extra energieboost geeft. Het hoeft ook geen 30 graden te zijn hoor. Dan hoor je me namelijk ook klagen..

April: Voorjaar.. Wat fijn dat je er weer bent!
Mei: Heerlijk, die zonnestralen. Je krijgt er extra energie van!
Juni: Mogen we hopelijk nog heel veel maanden zonder jas naar buiten. Please?..
Juli: Wat is het warm zeg, dit is niet meer leuk..
Augustus: Het is te heet, ik kan niet eens naar buiten. Ik ben er klaar mee. Van mij mag het winter worden (uhm, je snapt dat ik dit niet echt meen hè)..
September: Het is nog lekker ‘naar buiten zonder jas’ weer.
Oktober: Aah, de zomer is helaas echt voorbij..
November: Shit, de virussen zijn weer in het land..
December: Neeee! De virussen hebben ons huis bereikt..
Januari: Zou het nu gaan vriezen en sneeuwen?
Februari: Aah nee, het vriest en het sneeuwt. Ik háát kou!
Maart: Net als je dacht dat het voorjaar wordt, begint het weer te sneeuwen..

Enkele van mijn hersenspinsels gedurende het jaar. Ik ben meer een ‘in between’ vrouw. Lente type dus. Lekker aangenaam warm zonder die – niet zo aantrekkelijke – zweetplekken en het gevoel dat je liever thuis de hele dag bij de airco wil blijven zitten. Tijdens een hittegolf zitten we gemiddeld meer binnen dan in de winter. Ik wil het even gezegd hebben.

Laatst vroeg een vriend welke reisjes er op mijn bucketlist staan. Weer een mooi moment om even weg te dromen naar.. de zon. Zoals de meesten van jullie weten, hebben mijn dochter en ik een travel bucketlist. Elk jaar strepen we weer wat plekken af, in het binnen- en buitenland. Ons hoogtepunt vorig jaar..

Juist.. Dinseyland Parijs! De eerste keer met mijn dochtertje. Zo bijzonder om mee te maken. We zaten er wel tijdens de augustus hittegolf (hebben wij weer ;)) maar de mooie herinneringen zijn blijvend. Zelf heb ik nog wel wat plekken hoog op mijn lijstje staan, naast natuurlijk ons favo vakantieland; Griekenland. Met stip op nummer 1 (uhm, niet je typische zonbestemming hoor ;))…

NEW YORK!
Ik heb iets met Amerika, als sinds dat ik een heel jong meisje was. Er zijn heel wat plekken in Amerika die ik graag zou willen ontdekken met mijn meisje, maar New York is toch wel de ultieme topper. Ik denk dat de liefde voor deze bruisende stad vroeger begonnen is door Home Alone, en met name Home Alone 2; lost in New York. Het straatbeeld, de (kerst)sfeer op straat en in de winkels, de inmens hoge kerstbomen, gewoon mijn ultieme droombestemming.

Qua zonbestemmingen in Europa zijn Lissabon en Malta momenteel mijn favoriet nummer twee en drie. Portugal is ons niet onbekend, door een heerlijk verblijf een paar jaar geleden in een super resort nabij Albufeira. Wat waren de Portugezen vriendelijk. Portugal is mooi en Lissabon staat op mijn lijstje vanwege het steile straatbeeld, de sfeer en de gele trams (doet me denken aan nog zo’n top bestemming; San Francisco).

Malta is niet zo lang geleden in mijn top drie belandt. Nu ‘ken’ ik Malta sinds lange tijd vanwege Damian Grimaldi, de As the world turns schurk (of ben ik al oud dat ik deze soap nog ken?). Ik dacht altijd dat Malta een ver van mijn bed bestemming (lees: dure bestemming) zou zijn, maar niets is minder waar. En wat ziet het er mooi uit, de kustlijn, de gekleurde bootjes en de Blue Lagoon.

Nu de winter eigenlijk nog moet beginnen (I didn’t say this..) is het heerlijk wegdromen naar mijn bucketlist bestemmingen. Maar goed, laat ik het nu nog even niet al te hoog in mijn (vitamine D) bol krijgen en de winter eerst doorkomen. En zodra het weer warm wordt, dan hoor je me als vanouds weer klagen dat het te warm is.. 😉

Wat is jouw ultieme droombestemming? Ik lees het graag in de reacties.

Liefs, Jootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *