Mijn baktalentje

Als klein kind genoot ik van de kook- en bakkunsten van mijn moeder en nog steeds kun je mij daar voor wakker maken. Wat kan ze koken en bakken! Ik vrees dat haar talent een generatie heeft overgeslagen. Mij heeft het namelijk niet bereikt. Des te gelukkiger ben ik dat mijn dochtertje wél dol is op bakken.

Haar inspiratie? De Cupcakecup op NPO3 en inmiddels ook Heel Holland bakt op NPO1. Geregeld vraagt ze me wanneer ze zich mag aanmelden. Net als voor de Voice kids overigens. Zingen vindt ze namelijk ook heel leuk. Ze zal nog een paar jaar moeten wachten. Tijd genoeg om haar baktalent nog verder te ontwikkelen. Sinds de kerstvakantie worden we regelmatig verwend met haar lekkere creaties.

En haar specialiteit..

Haar appelflapjes!

Ze nam ze laatst mee om uit te delen tijdens een zwemmiddag met vriendinnen. Dat bracht haar op het idee om ze ook aan anderen uit te delen en zo reden we in de kerstvakantie een ochtendje langs wat familie en vriendinnetjes. Met versgebakken flapjes en een zelfgemaakte kaart. Dat was zo bijzonder om samen te doen! Ze geniet ook echt van het bakken. Helaas mag ik geen foto’s van haar maken tijdens de voorbereiding (ze is al zeeeeeeven hè ;)). Dat verstoort haar concentratie. Wat vermaakt ze zich goed tijdens het bakken. En weet je? Haar baksels smaken ook echt lekker.

Of ze later ook zo van koken zal houden, dat zal de tijd uitwijzen. Tot nu toe geniet ik al enorm van haar enthousiasme tijdens het bakken. Het is gewoon leuk als je kind één of meerdere passies heeft. Het geeft haar voldoening en trots en heel veel complimentjes van de mensen die haar creaties proeven.

Afgelopen weekend had ze het idee om haar beroemde flapjes voor haar klasgenootjes te maken. Het was een werk, maar wat hebben we samen genoten. Ik deed alsof ik niet wist hoe je appelflappen bakt, dus ik kreeg een gratis workshop appelflappen bakken van mijn dametje. Ik juich haar passie maar toe. Toch fijn dat we tenminste één keukenprinses in huis hebben..

Liefs, Jootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *