Over Jootje

Welkom op mijn persoonlijke blog! Mijn naam is Jootje, 30 something, trotse mama van dochterlief en woonachtig in het zuiden des lands.

Naast het mama zijn werk ik drie dagen per week buitenshuis en ben ik klassenmoeder. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met dochterlief. Van de speeltuin om de hoek tot vakantieparken en buitenlandse trips. Vorig jaar zijn wij begonnen met het afstrepen van onze travel bucketlist. Deze bestemmingen zul je regelmatig tegenkomen op de blog.

De dag begin ik het liefst met een knuffel van dochterlief en mijn dagelijkse portie cafeïne uit mijn roze Senseo. Met mijn vriendinnen ga ik graag lunchen, shoppen of uit eten. Kletsen over de (on)zin van het leven.

Het merk Pink Happiness

Pink Happiness betekent letterlijk roze geluk. Mijn roze geluk; dochterlief en alles wat roze is. Op Pinkhappiness.nl schrijf ik heel eerlijk, met humor en soms met een vleugje sarcasme en zelfspot over mijn leven als single werkende mama van mijn (basis)schoolgaande dochter, over lifestyle, (uit) eten, reizen en spiritualiteit.

Met humor, liefde, passie en positiviteit ga ik door ons leven én deze blog. Het is mijn persoonlijke missie je te inspireren om elke dag ‘the pink side of life’ te beleven en het taboe te doorbreken wat betreft de (voor)oordelen van het single moederschap, oftewel het eenouder gezin. Joúw happiness en die van je kind(eren) meet je namelijk niet op basis van het aantal personen in een gezin, maar op basis van de hoeveelheid liefde, erkenning, stabiliteit en veiligheid die je je kind(eren) geeft.

Het onderschrift van mijn site heet ‘my definition of perfect’. Perfectie bestaat namelijk niet. Elk leven kent mooie momenten en uitdagingen. Ons leven is niet perfect, maar het kent zeker perfecte momenten. Our life is ‘my definition of perfect’.. De kunst is om van elke dag te genieten en te leren. Blij zijn met wie en wat je hebt. Een van de levenslessen die ik mijn dochtertje wil meegeven.

Omdat dochterlief – gezien haar minderjarige leeftijd – geen bewuste, weloverwogen afweging kan maken wat betreft haar (online) privacy, kies ik ervoor om ons gezin niet herkenbaar in beeld te brengen. Toch kan ik zeggen dat we best lijken op dit zelfportret.. 😉

Mijn levensmotto? “Don’t pity me because I’m a single mom. Respect me for having the courage to do it alone, the strength to never give up and the love to always put my child’s needs before my own”.

Liefs, Jootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *